Veel gestelde vragen Pedicure Corinda

Je voeten zijn levenslange trouwe onderdanen. Om ze in conditie te houden verdienen ze regelmatig extra aandacht. Voetverzorging is in tegenstelling tot wat veel mensen denken geen overbodige luxe. Er zijn talloze redenen denkbaar om aandacht te besteden aan je voeten. Ter voorkoming van pijnlijke problemen, voor ontspanning en een verzorgd uiterlijk, maar bijvoorbeeld ook bij veel sporten, een staand beroep of een medische aandoening. 

Op deze pagina behandel ik de vragen die doorgaans het meest gesteld worden door klanten. Mocht u vraag hier niet tussen staan, neem dan gerust vrijblijvend contact met me op. 

Schimmelnagel Pedicure Corinda

Wat is een schimmelnagel

Schimmelnagels (onychomyycose) kunt u herkennen aan een bruine of gele verkleuring die ontstaat aan de zijkanten van uw nagel. Meestal begint het bij de nagel van de grote of kleine teen. In sommige situaties kunnen schimmelnagels worden behandeld. Houd er alleen wel rekening mee dat dit 9 tot 12 maanden kan duren en u thuis dagelijks de nagel moet behandelen.

Likdoorn - Pedicure Corinda

Wat is een likdoorn

Een likdoorn (clavus) is een vaak pijnlijke, conisch naar binnen groeiende eeltplek (verharde eeltkern). Deze komt voor op plaatsen waar veel en vaak druk en/of wrijving op de huid wordt uitgeoefend. Dit zorgt voor overmatige eeltvorming op een geconcentreerde plek van uw voet. Een likdoorn komt vaak voor op de voetzool, de bovenzijde van de tenen, op de teentop en tussen de tenen. Maar ook op handpalmen kunnen likdoorns ontstaan. Een likdoorn kan pijnlijk zijn, het kan voelen alsof er een spijker in de voet zit.

Ik kan de likdoorn vakkundig verwijderen door deze handmatig en machinaal te behandelen. Het wegsnijden en -frezen van de eeltpit. Deze zal dan direct verdwijnen en daarmee ook de pijn. Ik zal uw voeten onderzoeken om te kijken waardoor de likdoorn is ontstaan. Hieruit volgt een advies hoe u een likdoorn kunt voorkomen. 

Eeltpit - Pedicure Corinda

Wat is eelt?

Eelt is een plaatselijke verdikking van de opperhuid. Het onstaat van nature op plekken waar de huid last heeft van wrijving en/of druk. Onder de voet is vaak een dun laagje eelt aanwezig dat ter bescherming van de huid dient. Eelt kunt u nooit helemaal voorkomen, maar u kunt er wel proberen om uw huid soepel te houden. Droog na het wassen uw voeten goed af, met name tussen de tenen. Door dagelijks uw voeten in te smeren met een voetencrème wordt uw huid goed verzorgd en blijft deze soepel. 

Heeft u last van overmatige eeltvorming, dan adviseren ik u om een afspraak in te plannen met mij.  Ik zal niet alleen  hardnekkig eelt verwijderen, maar ook eventuele likdoorns behandelen en oorzaken achterhalen en preventieve maatregelen adviseren.

Hamertenen Pedicure Corinda

Wat zijn klauwtenen?

Een standafwijking van de tenen noemen we een klauwteen. De eerste twee gewrichten zijn gebogen in een onnatuurlijke hoek. Kenmerkend aan klauwtenen is dat tijdens het staan de top van de teen de grond niet raakt. Dit in tegenstelling tot hamertenen, waarbij de top van de teen wel de grond raakt. Klauwtenen zweven als het ware boven de grond. Tijdens het lopen kunnen de klauwtenen wel de grond raken.

Ik kan de huid en nagelproblemen aan uw klauwtenen behandelen en u voorzien van advies.

Ingegroeide teennagel - Pedicure Corinda

Wat is een ingroeiende nagel?

Bij een ingroeiende nagel (pseudo unguis incarnatus) drukt de zijkant van de nagel in de huid. Dit kan veel pijnklachten geven, de omliggende huid kan rood zijn of gezwollen, maar er is geen ontsteking aanwezig. Bij een ingegroeide nagel (unguis incarnatus) groeit het puntje van de nagel in het nagelbed. Een ingegroeide teennagel heeft ontstekingsverschijnselen, veroorzaakt pijn en irritatie. Er kan een klein wondje ontstaan en dit kan gaan ontsteken waarbij er pus uit de huid komt.

Heeft u risicovoeten? Maakt u dan voor de behandeling van uw ingroeiende of ingegroeide nagel een afspraak met mij.

Veel gestelde vragen Pedicure Corinda

Wat zijn kloven in de voet?

Kloven (raghaden) in de voet zijn barsten of scheuren in de droge huid. Dit kan in hard overmatig eelt, of juist een droge huid zonder overmatig eelt ontstaan. Kloven kunnen behoorlijk diep en pijnlijk zijn. Barsten in hard en droog eelt vereisen behandeling door een  pedicure of medisch pedicure en een goede thuiszorg.

Ik zal uw kloven behandelen door de harde randen te verwijderen. Deze randen belemmeren de genezing van de zachte kwetsbare huid in de diepte van de kloof. Er zal door mij een persoonlijk behandelplan voor u worden opgesteld.

Zorgverzekeraars icon Pedicure Corinda

Vergoeding Zorgverzekeraars

De zorgverzekeraars hebben hun voorwaarden bekend gemaakt. ProVoet heeft de vergoedingen voor voetzorg in de verschillende (aanvullende) verzekeringen weer voor je in een overzicht gezet. Denk je in aanmerking te kunnen komen voor een vergoeding, let dan bij het maken van afspraak op het icon bij- en nascholing (KRP). Pedicures en Medisch Pedicures met dit icon staan geregistreerd in het KRP (Kwaliteits Register voor Pedicures) en zijn ook terug te vinden op www.procert.nl.

icon KRP Pedicure Corinda