Voetverzorging is geen overbodige luxe

Voetverzorging

U kent vast wel de kreet: “Verwen jezelf met een paar nieuwe voeten”. Deze slogan is o.a. door het HBA opgesteld om de aandacht op de pedicures/voetverzorgers te vestigen. En dat mag ook wel. Want een goede voetverzorging is voor iedereen belangrijk. Niet alleen voor bejaarde mensen of diegenen die “last” hebben van de voeten zoals b.v. een likdoorn, eeltplekken, kalknagels, ingroeiende nagel of andere vervelende kwaaltjes.

Een goede voetverzorging is voor man en vrouw, jong en oud, groot en klein, kortom voor echt iedereen. Dus ook voor u!

Wat houdt voetverzoging in?

Om te beginnen betekent de naam “voetverzorger” of “pedicure” hetzelfde er is totaal geen verschil in. Wel wordt er tegenwoordig veel aan cosmetische voetverzorging gedaan, ook door schoonheidsspecialisten. Daardoor denkt men vaak dat “voetverzorging” cosmetisch is en “pedicure”meer een behandeling is voor “probleemvoeten” of mensen met klachten. Dit is echter niet het geval.

De behandeling

Een complete voetverzoring begint, met een nieuwe klant, altijd met een uitgebreid anamnese, of voetonderzoek. Hierin worden eerst wat administratieve handelingen verricht die de pedicure moet weten om een goede behandelplan op te kunnen stellen. Vervolgens wordt er goed naar de voeten gekeken en alle dingen genoteerd. Ook als de voeten geen onregelmatigheden hebben wordt dat genoteerd. Soms kunnen er ook, of anders in een later stadium, blauwdrukken gemaakt worden van de voeten. Hierbij worden afdrukken gemaakt van de voeten in een dynamische (tijdens het lopen) en in een statische (tijdens het stilstaan) toestand. Na dit uitgebreid onderzoek volgt de behandeling. 

Als eerste worden de voeten i.m.v hygiëne goed gedesinfecteerd met alcohol 70%. Vervolgens worden de nagels verzorgd. Dit gebeurd, indien nodig, door het dunfrezen van de verdikte nagelplaat. Daarna worden de nagelwallen schoongemaakt., de nagels op de juiste wijze geknipt en vervolgens gepolijst. De volgende stap is het verwijderen van eelt en/of likdoorns op of tussen de tenen en onder de voet. Dit gebeurt door middel van scalpelmesjes en/of met behulp van frezen. Dit is afhankelijk van de plaats en de diepte van het eelt en likdoorns. Dit weghalen is pijnloos.

Na het verwijderen worden alle oneffenheden weer gepolijst. Wanneer er drukplekken waren worden deze, indien nodig, drukvrij gelegd. Aan het eind van de behandeling worden de voeten gemasseerd of ingecrèmed met een crème die voor dat huidtype geschikt is. Wanneer u vervolgens van de stoel afstapt, voelen uw voeten weer als nieuw en kunt u er weer een tijd tegen aan!

Tijdens de behandeling wordt uitgelegd wat er gedaan wordt en waarom. Ook kunnen er eventuele schoenadviezen gegeven worden en uiteraard krijgt u verder nog allerlei handige tips te horen.

Belangrijke tip

Vergoeding door alle verzekeraars, ook voor diabetische voet

Voetverzorging Pedicure Corinda